logo

Jumbo helpt horeca Nuenen

Deze barre tijden staan ook in het teken van verbinden. Een mooie samenwerking is opgezet door Jumbo Nuenen. Roland Grimberg is bereid geweest om een aantrekkelijke plek binnen zijn supermarkt vrij te maken zodat wij ook hier onze producten kunnen aanbieden. Chapeau!

Samen met andere collega's uit Nuenen bieden wij een interessant aanbod voor het winkelend publiek.

Deelnemers
Restaurant Olijf
Restaurant Goesting
Restaurant Bravoy
Lunchcafé Beyond

Informatie producten

BROOD & SMEERSELS

Inhoud
- desembrood
- gezouten boerenboter
- truffelcrème
- pesto verde

Allergenen
- gluten
- lactose
- noten
- ei

PESTO VERDE
Dé lekkerste

Inhoud
- olijfolie
- basilicum
- pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- citroen
- knoflook

Allergenen
- lactose

TRUFFELCRÈME
Dé lekkerste

Inhoud
- mayonaise
- truffelcarpaccio
- truffelolie

Allergenen
- gluten
- ei

______________________________________________________________________

KREETENSOEP
klassiek receptuur

Inhoud
- 250ml kreeftensoep
- kreeftenvlees

Allergenen
- lactose
- schaal- en schelpdieren
- selderij

Bereiding
Neem de kreeftensoep en giet deze in een pan.
Zet een pan op laag vuur met de kreeftensoep en roer deze regelmatig door.
Neem de soepkom, hierin mag het kreeftenvlees.
Giet de kreeftensoep in de soepkom. Smakelijk!

______________________________________________________________________

RUNDERHAAS
met verse truffel

Inhoud
- Ierse Runderhaas
- Vleesjus met verse truffel
- Rucola
- Parmezaanse kaas

Allergenen
- lactose

Bereiding
TIP
Zet de oven alvast op 180°C hete lucht. Laat het vlees buiten de koeling. Op deze manier schrikt het product niet, i.v.m. het grote temperatuurverschil en krijg je een malser eindresultaat.

Zet een pan op laag vuur met de truffeljus en roer deze regelmatig door. Neem een koekenpan met een scheut olijfolie en zet op midden-hoog vuur.
Dep het vlees goed droog en bak het vlees in 1minuut rondom goudbruin. Maak op smaak met peper en zout. Leg het vlees in de foame bakjes, zonder deksel, in het midden van de oven.
Samen met de aardappelen .Niet te dicht tegen het warmte spiraal. De totale tijd voor het garen van beide producten is 14 minuten. Wanneer er 10 minuten zijn verstreken mag het vlees uit de oven, laat deze voor 4 minuten rusten onder aluminiumfolie. Neem de rucola en parmezaanse kaas, hierop komt het vlees.  Wij snijden de runderhaas in 1cm dikke plakken. Serveer lekker royaal met de truffeljus. Smakelijk.

______________________________________________________________________

BOSWANDELING
Ons jaarlijks herfstdessert

Inhoud
- Ganache van pistache
- Mousse van melkchocolade
- Compote van cranberry
- Crumble van chocolade
- Cremeux van kastanje
- Spongecake van pistache
- karamelparels
- choco paddenstoel

Allergenen
- lactose
- noten
- gluten
- ei

Jumbo wijnen

Voor de klanten van de Jumbo hebben wij de mooiste wijnen geselecteerd.

Witte wijn
Domaine Bersan Chablis
Jean-François en Pierre-Louis Bersan, afkomstig uit de familie van wijnbouwers sinds de vijftiende eeuw, meer bepaald 1453, leiden en zetten deze traditie van authenticiteit voort met respect voor hun regio. Ze erkennen allebei het belang van moderne technologie om het beste uit hun 20 hectare wijnstokken te halen. Van de hele wijnoogst wordt wijn gemaakt in een moderne kelder waar hygiëne en toewijding om goede wijnen te produceren met elkaar verbonden zijn en voorop staan. Gebruikte materialen zijn roestvrij staal voor de wijnbereidingen en eikenhouten vaten voor het rijpen van de jaargangen met een groot potentieel.

Eenmaal gebotteld, worden de wijnen gerijpt in gewelfde kelders in het centrum van het dorp.
Dit ondergrondse labyrint vormt een essentiële toeristische attractie voor het dorp en de omgeving.
Alle druivenrassen van Bourgondië zijn aanwezig in Saint-Bris-Le-Vineux. Jean -François en Pierre-Louis Bersan werken aan 13 ha witte en 7ha rode.
Hoewel 50% van hun jaarlijkse productie van 120.000 flessen in het buitenland wordt verkocht, blijven Jean-François en Pierre-Louis Bersan zeer alert op hun talrijke bezoekers aan de kelders, die de voorkeur geven aan een meer gezellig en persoonlijk inzicht in het wijndomein en zijn producten.

The great white
Blend: Semillon 42%, Sauvignon Blanc 32% en Chenin Blanc 25%

Een diepe, gele kleur met een groene tint suggereert rijpheid en frisheid. Dit wordt bevestigd door een complexe neus van gele perzik, zwarte bes en specerijen. De smaak is rijkelijk getextureerd met een uitstekende integriteit in het midden van de smaak en een uitzonderlijke lengte. Smaken van limoen, peer, passievrucht, ananas, honing en noten worden onthuld in een gelaagde smaak. Deze wijn zal zich in de diepte en complexiteit blijven ontwikkelen met verdere bewaring gedurende ten minste 8 jaar na de oogst.

Wijnmaken
Na aankomst bij de wijnmakerij werd het fruit een nacht gekoeld tot 10 graden Celsius. Door het persen van hele trossen werd alleen het beste sap uit de trossen geperst, met lichte toevoegingen van zwavel aan het geperste sap. Het sap werd op natuurlijke wijze bezinkt zonder het gebruik van enzymen en de volgende dag overgebracht naar een selectie Franse eikenhouten vaten. Fermentatie vindt natuurlijk plaats en duurt 12-36 weken met periodieke battonage. Er werd geen gebruik gemaakt van toegevoegd wijnsteenzuur. De malolactische fermentatie kon in de Semillon worden voltooid. Nadat de gisting voltooid was, werden de vaten getopt, met een gematigde toevoeging van zwavel en “tight-bunged” bovenop de grove gistingsmoer. De individuele vaten werden apart gerijpt en in september 2017 vond de selectie en het blenden van vaten plaats.


Rode wijn
The great red
Blend: Cabernet Sauvignon 60%, Cinsault 24%, Cabernet Franc 8% & Petit Verdot 8%

Grafiet, braam fruit, en viooltjes zijn aanwezig op een elegante en geparfumeerde neus. De smaak is zacht, zacht en benaderbaar, met een mooie intensiteit in het midden van de smaak, met kenmerken van rijpe rode bessen en hints van droge kruiden.

Wijnmaken
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Petit Verdot worden ontsteeld en gesorteerd voordat ze hele bessen worden gefermenteerd. Gehele bes fermentatie conserven fruit en resulteert in minder tannine extractie. Zachte punch-downs worden gedaan voor extractie met de nadruk op het van tijd tot tijd onderdompelen van de dop, in plaats van te proberen kleur en tannine te extraheren. Doel is een zachte, aromatische wijn te maken in plaats van een gestructureerde tannine wijn. Cinsault wordt op natuurlijke wijze gedeeltelijk (50%) hele tros gefermenteerd, waarbij de trossen met de voet worden geplet en de balans wordt ontsteeld. Na fermenteren een huidmaceratie werd toegestaan voor maximaal twee weken, gevolgd door de mand te drukken. De variëteiten werden 12 maanden apart gerijpt, gemengd en vervolgens nog eens 6 maanden gerijpt voordat ze zonder filtratie werden gebotteld.

Montanet-Thoden Pinot Noir
Gelegen in het dorp Saint-Pére, nabij Vezelay in het noorden van Bourgondië. Het gebied heeft een lange geschiedenis van de wijnbereiding, hoewel de meeste productie traditioneel aan de coöperatie werd verkocht. Jean en Catherine Montanet richtten het domein op in 1987. Sinds 1999 wordt het domein biologisch geteeld en in 2003 gecertificeerd. De bijzonderheid van de Vezelay A.O.C. is het iets koeler klimaat dan de zeer nabije wijngaard van Chablis, maar de grond hier bestaat voornamelijk uit mergel en kalksteen, opgetild door het granietmassief van de Morvan. Dit levert bij een goede belichting rijper fruit op maar met een goede zure en minerale structuur. De familieboerderijen Chardonnay, Pinot Noir en Melon de Bourgogne hebben ze geplant op de heuvels van Vezelay.

Vinificatie van de hele oogst in temperatuurgecontroleerde open houtvaten.
Zodra de gisting is begonnen, wordt de wijn overgepompt. Gisting duurt ongeveer 2 weken in tank en eindigt dan in tonneaux.
Hoogte 80% in barrique, 20% in feuillette; geen nieuw hout.